\"Omnia vincit amor\"
Nade vším vítězí láska
Překvapení! Básnička to není :-) Ale… Po přečtení budete básnit vy. To vám zaručuji!
Tak teď jste už jistojistě napnutí jako struna, ne-li dvě. Je to tak? Možná vás překvapím hned 2x. Za prvé, dnes žádné básnění, to už víte, a za druhé dnes ode mne dostanete dárek! Zaručené rodinné tajemství, recept na neodolatelně fantastickou, jedinečnou a neopakovatelnou bublaninu. Ani se mi to tak nechce nazývat, bublanina… To zní tak obyčejně. Ale tenhle recept je neobyčejný, tak mu říkejme třeba „Letní mámení“ :-)
Tak, teď jsem možná překvapila i potřetí, a to ty, kteří mě znají. Protože moje děti razí heslo, že matka nevaří nejen dnes, ale ani včera, ani zítra. :-) Tak to ovšem není, samozřejmě, berme ty naše zlatíčka s rezervou. To víte, puberťáci. Jeden to chce bez masa, pro druhého oběd bez masa není oběd… Nemáme to jednoduché, že?! Ale zpátky k té mňamce. V jednom mají ty mé děti pravdu. Nepeču každý den. Ani každý týden. Ba ani každý měsíc, ano, přiznávám se bez mučení! Je to tak jednou, dvakrát za rok a ještě k tomu uherský, dodali by zlatíčka :-)
Ale o to víc jim to potom chutná, když se výjimečně svátečně se překonám. Možná by se slušelo ještě podotknou, že tato bublanina je malinko dražší, než klasická „hrnkovka“, nebo „pišingr“, ačkoliv je bez mouky! (Možná právě proto) Ale pro ty, co pečou v intervalu podobnému tomu mému, je v porovnání s výše zmíněnými skoro zadarmo. Nejsem Láďa Hruška, jsem Pavlína Adamcová, tak to tak berte. Kdo to dělá denně, chce to levně! Kdo ne, upeče se si, co se mu zamane :-)
Opravdu vám ručím za to, že nebudete litovat. Snad jen, že jste jí neupekli víc :-) A třeba dojde i na básnění, to až ji ochutnáte, budete se olizovat a libovat si, že to byla jedna velká báseň. Olížete si prstíky, posbíráte drobečky… Že už se nemůžete dočkat? Tak jdeme na to! Nejdřív možná na nákup. Nejsem si jistá, že budete mít vše doma. Že určitě ano? Tak schválně!
Seznam ingrediencí:
10 vajec – jo, čtete dobře, deset, no, já vám to říkala, že dražší…, ale jednou za „uherák“, to jde, ne, co ? :-)
10 dkg másla (uf)
10 dkg mandlí nebo ořechů – ještě, že máte tu večerku za rohem, což?
20 dkg cukru – nejvíc ze všeho? Já vím, ale jednou do roka si ten život můžeme osladit, co říkáte?
strouhanka z 1 housky – tak rychle zaměstnat děti, ať namelou, jestli nemáte, ať taky přiloží ruku k dílu :-)
10 dkg čokolády na vaření – našli jste ve spíži? Tak super, že vy ano a děti ne. To už by tam nebyla! Aspoň u nás ne :-)
Šest věcí, to jde, ne? Nejlépe, pokud byly doma, protože s nákupem nikdy nezůstane jen u seznamu, co si budeme povídat :-)
Pardon, já zapomněla na ovoce! Ale to sklidíte na zahrádce, ne? Nemáte zahrádku? Tak u sousedů, přebytky od kamarádky…
Můžete to ovoce samozřejmě sníst i jen tak, raw :-) Pak zaručeně ušetříte čas i peníze. I když… Při dnešních cenách ovoce… Je to na vás, co s tím uděláte :-)
Podrobný postup nejen pro ty, co pečou málo, ale i pro blondýny a maskované blondýny, zvládne to každý!!! Bruneta ho samozřejmě zná :-)
A teď přijde to úplně nejdůležitější!
Upéct a nespálit :-)
A tady přichází na řadu vaše kreativita! Neznám se s vaší ( ani vaším) troubou, takže doba pečení je čistě ve vaší režii. Ale jednu ( jednoho ) troubu snad zmáknete. Odhad mé(ho) trouby je 20 min. max. :-)
To bude ale mlska! Hmmmmmmmm, už se nemůžu dočkat. Vůně se line celým bytem… Mlsouni chodí okukovat (a okupovat zároveň) kuchyni, jinak by tam nevkročili, ještě by je mohl někdo zaměstnat :-)
A neděkujte! Přivezte mi raději ochutnat kousek toho vašeho výtvoru, nebo pošlete alespoň fotečku vašeho slavného dne ( nejen v případě, že pečete jednou za uherák ).
Shrnutí na závěr!
Recept + postup pro ty, co si chtějí v klidu opsat, nebo pro ty, které nebaví mé nejapné připomínky a komentáře, přeskakovali a jsou už tedy u konce :-) Ti si možná říkají…“To je keců, kolem jedný buchty (ne o mně)“… Ale až ji ochutnáte, zjistíte, že ty ostatní jsou jen buchty! :-)
„Letní mámení“ – tajný rodinný recept!
10 vajec
10 dkg mandlí nebo ořechů
10 dkg másla
20 dkg cukru
strouhanka z 1 housky
1 čokoláda na vaření
Postup:
Doba přípravy + pečení cca 30 min.
Dobrou chuť!
P.S. A teď bez servítků! Nepište mi, že se vám to nepovedlo. Protože to jste potom buď: za A) nečetli můj jedinečný podrobný návod i pro blondýny,
nebo za B) recept jednoduše ošidili. Místo másla Hera? Místo 10 vajec 5,6,7, protože jich zrovna doma víc nebylo? Já už se radši dál neptám! :-)
Mezi námi děvčaty a pány též, jsou-li tu tací… :-) Pokud opravdu pečete jednou za čas a máte to daleko do večerky, nebo ještě hůř, žádná u vás není, klidně udělejte tu hrnkovou bublaninu. Však tento recept si můžete nechat pro obzvláště vypečené svátky.
Tak se mějte moc krásně, skládejte nejen o tomto receptu básně a nebojte se jednou udělat něco trochu jinak. A když vám bude opravdu chutnat, jakože bude, tak mi věnujte sekundu a klikněte na tlačítko „To se mi líbí“, nebo když se budete olizovat ještě za týden, věnujte mi 2 sekundy a dejte „Sdílet“. Dělám si srandu, sdílejte hned! Já vím, že jsem napsala, že je to dárek pro Vás! Ale určitě taky rádi rozdáváte dárky. Tak šup šup a už se moc těším na vaše výtvory!!!
Sladce PavčaA